Zita, Mariann

Internetes Kulturális és Művészeti Televízió indult

2008.01.17. 00:00

Programkereső

2008. január 6-án elindult az egyelőre Interneten elérhető Kulturális és Művészeti Televízió. Az oline televíziós csatorna fő célkitűzése, hogy médianyilvánosságot biztosítson az európai, és kiemelten a magyar művészeti és kulturális élet szereplői számára.
1dcde2ad-2fee-4689-b852-cd947be8cec3

A csatornát az eddig Internetes fejlesztéssel és online marketinggel foglalkozó Netvezér Kft. üzemelteti. A csatorna céljai közt saját gyártású kulturális témájú műsorok (színházi és koncertközvetítések, könyvbemutatók, képzőművészeti és népművészeti hagyományőrző tevékenységek bemutatása, közművelődési célú oktatófilmek, stb.) készítése, és minden lehetséges módon történő terjesztése is szerepel. A kábelhálózatban is meg kívánnak jelenni, és 2012 után, a valószínűsíthető digitális átállás után önálló digitális földfelszíni sugárzású csatornává szeretnének válni.

Ezért minden művészeti ágban és a kultúra minden területéről várják olyan magyar alkotók és művészek jelentkezését, akik tevékenységükről jó minőségű mozgókép-anyaggal rendelkeznek, és azt szívesen látnák viszont a kulturalis.tv kínálatában. Örömmel működnének együtt kulturális és művészeti intézményekkel is (művelődési házak, múzeumok, kiállítótermek, színházak, művészeket tömörítő szervezetek, önkormányzatok kulturális osztályai), akiktől a műsorunk gerincét adó Kulturális Híradó számára aktuális kulturális információkat várnának.