Ervin

Az Európai Kamarazenekarral érkezik Schiff András a Művészetek Palotájába

2008.02.05. 00:00

Programkereső

2008. február 7-én a Művészetek Palotájában vendégszerepel Schiff András és az Európai Kamarazenekar. A műsoron Mendelssohn: Hebridák-nyitánya (op. 26), Schumann: Bevezetés és allegro appassionatója (op. 92), Mendelssohn: d-moll zongoraversenye (op. 40) és Schumann: II. (C-dúr) szimfóniája (op. 61) szerepel.
09ea9837-e84f-479d-b686-853e7e1baacb

Schiff András a világ legnevesebb zenekaraival és karmestereivel dolgozik együtt, napjainkban többnyire szólistaként és karmesterként lép fel. Minden évben koncertezik az Európai Kamarazenekarral. Többek között a Bartók-Pásztory-díj, a Nemzetközi Komolyzenei Díj, a düsseldorfi Robert Schumann Intézet Claudio Arrau Emlékérme, a Kossuth-díj, két Grammy- és két Gramophone-díj birtokosa.

Az Európai Kamarazenekar az 1981-ben megalakult Európai Közösség Ifjúsági Zenekarának utódja. Az akkor Claudio Abbado által irányított együttesben 23 éves és annál fiatalabb muzsikusok foglaltak helyet, akik azonban folytatni szerették volna a közös munkát idősebb korukban is. Kamarazenekart alapítottak, amelynek első művészeti vezetője Abbado lett. Az Európai Kamarazenekart szoros szálak fűzik Nikolaus Harnoncourthoz is, akivel Beethoven kilenc szimfóniáját rögzítették, számos nemzetközi díjjal gyarapítva így az elismerések gyűjteményét.

(2008. február 7. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Schiff András (zongora) és az Európai Kamarazenekar koncertje; Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26; d-moll zongoraverseny, op. 40; Schumann: Bevezetés és allegro appassionato, op. 92; II. (C-dúr) szimfónia, op. 61; vezényel és zongorán közreműködik: Schiff András)