Béla

Gyöngyössy Zoltán 50! 50?

2008.02.20. 00:00

Programkereső

Kerek szám, szép évforduló. Ha valaki éppen ennyi éves, arra azért igyekszünk odafigyelni. Hát, igen "élete deléhez érkezett, ideje megállni, körülnézni, számotadni" stb., stb., hangzanak a tanácsok. Aztán minden csordogál a maga medrében.
b446d56c-1982-4827-b389-d04506cdd44b

De arra a hírre, hogy Gyöngyössy Zoltán fuvolaművész 50 éves, akik ismerik biztosan felkapják a fejüket. A Zoli? A Tanár Úr? Hiszen tegnap láttam, beszéltem vele, hallottam fuvolázni, voltam a hangversenyén, tanított engem, olvastam az írását, hallgattam a lemezét (CD-jét), játszottam a darabját, megvettem az általa szerkesztett kottát, felvételiztetett, elbírálta a dolgozatomat, stb., stb., és mindenki mondja aktuális élményét, élményeit Vele kapcsolatban.

Na jó, lehet, hogy a Zoli, a Tanár Úr 50 éves, de akkor honnan ez a rengeteg energia, tettvágy, amibe ennyi ember, hang, "emberi hang", humor, szakmai tanács, bölcsesség és megint csak stb., stb. belefér? Jogos lehet a kérdés "Lehet, hogy több Gyöngyössy Zoltán "szaladgál" közöttünk?" Azt hiszem elgondolkodtató a feltevés, hiszen ha csak a volt és jelenlegi növendékeinek névsorát megnézzük, vagy a koncertjei, lemezei (CD), kiadványai, (már megint stb..) számát... ezt egy ember 50 év alatt? Na, ne. Figyeljétek meg, ha holnap bekapcsoljátok a Rádiót, benéztek valamelyik hangversenyterembe, fölmentek a Zeneakadémia XX.-as termébe stb., stb. Ő (vagy Ők?) ott lesz(nek). Fáradhatatlanul tanít, fuvolázik, mesél egy jó sztorit (bocs de újra stb. stb.) és hozzád is lesz néhány kedves szava. Ezek szerint Valakinek sikerül ennyi idő alatt is fuvolista generációkat, művészeket nevelni, fáradhatatlanul adni, hangszerével, tehetségével.

Hát, köszöntünk Téged ezen a kerek évfordulón és ígérjük ott leszünk koncertjeiden, óráidon, vizsgáidon stb.,stb, és figyelünk. Figyelünk, résen leszünk, és lecsapunk a titokra ha kiderül, hogy egyszerre több helyen...

Boldog születésnapot, jó egészséget, szép fuvolahangokat, tehetséges növendékeket stb., stb. kívánunk!