Lázár, Olimpia

8+1

2008.03.21. 00:00

Programkereső

A Bolero Fúvósegyüttes-Győr tavaly jelentette meg első lemezét, Tangerine Moon címmel, amelyen Vukán György művei szerepelnek, és idén ősszel már második albumuk is a boltokba kerül. A mostani lemezre Hidas Frigyes világszerte ismert, és népszerű zeneszerző kamarazenei művei kerülnek.
0d6a0194-1d6d-48d7-83fc-ab9808c3afb2

Az együttes remek kapcsolatban volt a komponistával, hiszen felkérésükre írta Hidas a lemez címadó szerzeményét a "8+1" című művét. A CD-felvétel karmesterének Marosi Lászlót sikerült megnyerni, aki Amerikából érkezett Győrbe a Floridai Központi Egyetemről. Marosi a legautentikusabb karmestere Hidas Frigyes műveinek, hiszen 25 éve vezényli ezeket a szerzeményeket, és rengeteg Hidas-mű bemutatása fűződik a nevéhez, e mellett pedig szoros barátság fűzte a zeneköltőhöz.

A felvételek elkészültek, most az utómunkálatok zajlanak Győri János hangmérnök, és Matz László zenei rendező irányításával. A lemez előreláthatólag ősszel jelenik meg a Hungaroton Records gondozásában. Marosi László karmester, és a Bolero Fúvósegyüttes-Győr ezzel a lemezzel – mely az első önálló Hidas szerzői lemez lesz Magyarországon – tiszteleg Hidas Frigyes emléke előtt, aki 2008-ban lenne 80 eszetendős.