Pandora, Gabriella

Bach és a XX. század

2008.03.28. 00:00

Programkereső

A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar különleges zenei csemegéket kínál április 10-én 19:00 órától az Olasz Kultúrintézetben a Bach és a XX. század négy koncertből álló sorozatának harmadik estjén. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
61d601e0-c422-4b3c-8f21-c1d29ce01a8a

A zenekar ezzel a hangversenysorozattal a 2000-ben elhunyt neves karmesterre és pedagógusra, Simon Albertre emlékezik. A műsorba elhangzik Bach: Kunst der Fuge, BWV 1080 - részletek (Hermann Scherchen hangszerelésében), Kurtág György: Játékok, Üzenetek op. 5., S. K. Tickmayer: Zenekari prelűdök és variációk egy Bach koráltémára (ez ősbemutató) és Schönberg: Verklarte Nacht című kompozíciója. A zenekart vezényli Keller András. A koncert előtt 18:30 órai kezdettel bevezetőt tart Földes Imre zenetudós. Veres Bálint így írt a sorozatról: "A Bach és a XX. század koncertjei nem csak a jelen tengerét kívánják tükrözni, de azt a kort is felidézik, amelyben a zeneszerzés nagyjai afféle különálló folyókat, önálló művészeti áramlatokat képezhettek; végül pedig távoli múltba vezetnek el: J.S. Bach muzsikáját követve."

Kérdésünk: Kinek a költeménye alapján írta Schönberg a Verklarte Nacht-ot? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe a teljes nevet írja!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.