Júlia, Rita

Április Londonban

2008.04.03. 00:00

Programkereső

Többek között tudományos előadás, filmfesztivál, könyvbemutató, konferencia és irodalmi est várja a londoni Magyar Kulturális Központ látogatóit. Természetesen a zene szerelmesei sem maradnak program nélkül.
32e194c1-2f47-4398-88a3-f75373663e2b

Április 21-én a Hétfő Esti Muzsika sorozatában Tóth Veronika és Fenyő Gusztáv ad koncertet. A sorozat a Upcoming Young Hungarian Talents in the UK (Fiatal Magyar Tehetségek Nagy-Britanniában) programsorozat része, amely felkarolja azokat a szigetországban élő, fiatal, magyar művészeket, akik tehetségükkel kiemelkednek a művészeti világában. A hétfő esti muzsika keretében az LMKK a Royal Scottish Academy közreműködésével mutatja be a különleges tehetségű, Glasgow-ban tanuló Tóth Veronika (brácsa) és Fenyő Gusztáv (zongora) előadását, akik Sosztakovics-, Bartók- és Kodály- műveket adnak majd elő.

Április 28-án szintén a Hétfő Esti Muzsika keretén belül klasszikus koncertre látogathatnak az érdeklődők. A komolyzene rendkívül népszerű a brit fővárosban, és az igény is nagy a hasonló rendezvényekre. Így április második felében a Magyar Kulturális Központ közönsége Horgas Eszter (fuvola) és Würtz Klára (zongora) közös koncertjét hallgathatja meg, amelyen Schubert-, Liszt- és Bizet-művek csendülnek fel.