Fülöp, Evelin

Debreceni pezsgés

2008.04.11. 00:00

Programkereső

Egymást érik a kulturális programok Debrecenben. A Tavaszi Fesztiválnak épphogy vége, máris újabb művészek hoznak változatosságot a cívisváros életébe. A debreceni Kölcsey Központ tavaszi-nyári programnaptárában tánc, színház és sok-sok igényes zene található.
66594e36-a38c-4d48-af3a-de3a4919ce3a

Nosztalgikus hangulatú balett-est a Kölcsey Központ következő három hónapjának nyitánya. A klasszikus balett királynőjére, Anna Pavlovára és korára emlékezik Debrecen szülöttje és díszpolgára, a Kossuth-díjas zongora-virtuóz, Vásáry Tamás feleségével, a balett-táncos Tunyogi Henriettel április 12-én.

Instrumentális háttér nélkül teremt egyedi zenei hangzást április 22-én, a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő világhírű The King’s Singers együttes. A XIX. Debreceni Országos Nyári Tárlat fődíjasának, a festőművész Hartung Sándornak műremekei április 23. és június 1. között tekinthetők meg a Kölcsey Központban.

Operettek kedvelőit várja 25-én a szeszélyes április, s a Központban a Nagyvilág című rendezvénysorozat az észt kultúra titkaival csábítja az érdeklődőket egy utazásra április 26. és 29. között. Magyarország egyik népszerű jazz/world fusion zenekara, a Djabe érkezik a cívisvárosba május 3-án, s először látogat Debrecenbe május 12-én a világszerte elsöprő sikereket arató Anoushka Shankar, az indiai származású szitárművész.

A Kölcsey Központ munkatársai a gyermekekre is gondolnak. Május 18-án a Központban A gyerekek című sorozat keretében Halász Judit koncertjével köszönti fel az apróságokat. A Zongora mesterei közül a finn pianista, Olli Mustonen tárja fel május 25-én a Bösendorfer Imperial kimeríthetetlen gazdagságú hangzásvilágát. A nyári pihenéshez Básti Juli, Udvaros Dorottya, Cserhalmi György és Kulka János férfi-női kapcsolatokat feltáró színész-koncertje teremti meg a hangulatot.