Hella

II. Művészeti Könyv- és Folyóiratvásár

2008.04.21. 00:00

Programkereső

Magyarországon számtalan művészeti témájú könyv és folyóirat jelenik meg, ám ezeknek nagy többsége nem kerül széles körben forgalomba, a nagyobb közönséghez csak a népszerűsítő kiadványok jutnak el.
0e360f69-be25-43cf-b2c6-daf39c4b9a31

Különösen igaz ez a vidéki intézmények esetében. Rengeteg izgalmas képzőművészeti kiadvány hever ma raktáron, amelyeknek talán létezéséről sem tud a képzőművészet iránt érdeklődő olvasó. Ez a felismerés vezetett tavaly az I. Művészeti Könyv- és Folyóiratvásár megrendezésére az Ernst Múzeumban, amely idén is folytatódik. Az idén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal egyidőben megrendezett vásáron számos művészeti szervezet, múzeum, galéria, illetve könyv- és lapkiadó jelezte részvételi szándékát. A vásárra látogatók a ritkaságok és hiánycikknek számító művészeti könyvek mellett a legaktuálisabb, legfrissebb kiadványokat is kézbe vehetik, illetve megvásárolhatják.

A vásár ideje alatt a Műcsarnok kiadványai kedvezményes, kiadói áron kaphatók!

Néhányan a vásáron résztvevő kiadók és intézmények közül: Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület, Győri Városi Művészeti Múzeum, K. Petrys Ház, Ludwig Múzeum, Budapesti Teleki Téka, Corvina Kiadó, Lumen-FKSE-Impex, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Képzőművészeti Egyetem, Iparművészeti Múzeum, MTA Művészettörténeti Kutatóintézet, Néprajzi Múzeum, MODEM, Magyar Műhely, Enigma, Art-magazin, Műértő, Új Művészet, Praesens.