Orbán

Brácsás sikerek Londonban

2008.04.22. 00:00

Programkereső

Tóth Veronika neve és brácsajátéka immáron Londont is meghódította. Április 21-i hangversenyén a Royal Scottish Academy of Music and Drama növendéke teltház előtt játszott a Londoni Magyar Kulturális Központban.
ed1fd069-2c7e-4e9b-918c-a608be2a8a7c

Dr. Takács Ildikó Katalin a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója a koncert bevezetőjében elmondta, hogy ez év márciusában Veronika, Glasgow-ban a StringFest fesztivál nyitó koncertjén a skót zeneszerző Nigel Osborn kifejezetten a művésznőnek írt brácsakoncertjét adta elő, ami egyben a darab világpremierje is volt.

A tegnapi esten viszont Sosztakovics-, Liszt- és Enesco-darab, csendült fel, de a közönség ízelítőt kaphatott Bartók és Kodály műveiből is. Zongorán a szintén Skóciában élő és méltán elismert, Fenyő Gusztáv kísérte. A másfél órás koncerten részt vett Czakó Borbála nagykövet asszony, és Lissauer Péter is, aki a Royal Scottish Academy of Music and Drama vonós tanszékének vezetője. A Londoni Magyar Kulturális Központ ezzel a programjával folytatja a szigetországban tanuló, illetve alkotó fiatal magyar tehetségek támogatását.