Aladár, Álmos

Relatív (át)hallások

2008.05.10. 00:00

Programkereső

A Szünetjel Fesztivál örökébe lépő Relatív (át)hallások kétnapos nemzetközi kortárs zenei találkozónak ad otthont idén az Artus Stúdió. Május 30-án és 31-én az experimentális, underground zene legjelentősebb alkotóit, előadóit ismerheti meg a kortárs zene iránt érdeklődő közönség.

Sőrés Zsolt (foto: Pawel Karnowski)

E művészek alkotómunkája a legmodernebb zenei tapasztalatokon, a minimalizmuson, a zörejzenén, és az új médiumok kreatív használatán alapulnak. A találkozón fellép – többek között – Jens Brand, hans w. koch (Németország), a konceptualista Jozef Cseres (Csehország). A szlovák improvizatív zenét Július Fujak képviseli, a pszichedelikus improvizatív zenét pedig az Eric Cordier együttes (Franciaország) és Seijiro Murayama (Japán) duója, a Suture.

A fesztiválon emellett a klasszikus avantgárd amerikai fluxuszeneszerző, Daniel Goode (USA), a képzőművész-animátor, anarchista rockzenész Heimo Wallner (Ausztria), a walesi hárfás és zajimprovizátor Rhodri Davies Sőrés Zsolttal alkotott duója (Nagy-Britannia/Magyarország), valamint az S (Én a.k.a. Tóth Pál és Kovács Zsolt együttese), Jávorka Ádám, Varga Zsolt, Turcsány Villő koncertjeire is sor kerül. Az estekre este hattól kerül sor.