Ágnes

Bach és a XX. század

2008.05.20. 00:00

Programkereső

A Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar különleges zenei csemegéket kínál június 7-én este héttől az Olasz Kultúrintézetben a Bach és a XX. század négy koncertből álló sorozatának negyedik, záró estjén. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
61d601e0-c422-4b3c-8f21-c1d29ce01a8a

A zenekar ezzel a hangversenysorozattal a 2000-ben elhunyt neves karmesterre és pedagógusra, Simon Albertre emlékezik és a sorozat a tervek szerint a következő évadban is folytatódik. A műsorban elhangzik Szőllősy: III. concerto, Sosztakovics: I. zongoraversenye és a Hamlet-szvit, valamint Bach: IV. Brandenburgi verseny. Közreműködnek: Tóth Erika, Devecsai Gábor, Kaczander Orsolya, Gyöngyössy Zoltán, Környei Zsófia. A zenekart vezényli Takács-Nagy Gábor. A koncert előtt fél hétkor bevezetőt tart Földes Imre zenetudós.

Veres Bálint így írt a sorozatról: "A Bach és a XX. század koncertjei nem csak a jelen tengerét kívánják tükrözni, de azt a kort is felidézik, amelyben a zeneszerzés nagyjai afféle különálló folyókat, önálló művészeti áramlatokat képezhettek; végül pedig távoli múltba vezetnek el: J. S. Bach muzsikáját követve."

Kérdésünk: Melyik évben írta Szőllősy a III. concertót, amellyel 1970-ben Párizsban elnyerte "Az év legkiemelkedőbb zeneműve" címet az UNESCO Nemzetközi Zeneszerző Seregszemléjén?

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.