Edina

Helyet a zenének!

2008.05.23. 00:00

Programkereső

Új koncertterem nyílik a Zeneszalon és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi kar együttműködéseképp, az egyetem Szentkirályi utcai dísztermében. A II. János Pál pápáról elnevezett terem május 29-én nyitja kapuit, Miriam Rodriguez Brüllova szlovák gitárművésznő és a prágai Talich Kamarazenekar tagjaiból álló Corde Armoniche kvintet koncertjével.
e53d5806-0608-45bc-ab1a-db17ef29818f

A mintegy 150 főt befogadó terem kiváló akusztikája, az Astóriához közeli jó elérhetősége, és nem utolsósorban az egyetem hallgatóságának immár négy éves töretlen érdeklődése a klasszikus zene iránt ideális helyszínné teszi a Pázmány dísztermét kisebb kamarakoncertek megrendezéséhez. A május végi hangversenyen – amelyre a belépés ingyenes – Vivaldi, Boccherini, Castelnuovo-Tedesco és Pujol művei csendülnek fel, a házigazda szerepét Szilasi Alex vállalta magára.

(2008. május 29. 18:30 Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Kar (Budapest) - Miriam Rodriguez Brüllova (gitár) és a Corde Armoniche kvintet koncertje; Vivaldi: A-dúr concerto gitárra, hegedűre és brácsára, RV 82; Boccherini: IV., D-dúr kvintet; Castelnuovo-Tedesco: Kvintet gitárra és vonósnégyesre, op. 143; Maximo Diego Pujol: Buenos Aires szvit gitárra és vonósnégyesre; tagjai: Miriam Rodriguez Brüllova (gitár), Frantisek Soucek, Daniela Souckova (hegedű), Vera Binarova (brácsa), Jiri Prihoda (cselló)