Bernadett

Református énekek VII.

2008.05.29. 00:00

Programkereső

Hetedik alkalommal rendezik meg a Református énekek elnevezésű koncertet június 29-én a Művészetek Palotájában. A fellépők között számos régi ismerős is szerepel, az orgonánál ezúttal Kéménczy Antal ül majd.
eacf8bb3-afc3-49c1-8b24-ddcc831be55c

A 2002-ben indított Református énekek hangversenysorozatán eddig a református énekeskönyv 112 zsoltára és éneke szólalt meg. A júniusi rendhagyó koncert, amelyen 250 fős kórus, szólisták, orgona, improvizációs játék és a közönség bevonása is helyet kap, az V. Református Zenei Fesztivál részét képezi. Az idén ugyan kettéválik a hónap végi koncert, illetve a június 6. és 8. között rendezett fesztivál, de a résztvevők az egész júniust a Református Zene Ünnepének szentelik. Az elmúlt hat évben olyan ismert kórusok énekeltek, és énekelnek ez alkalommal is a Református énekek hangversenyén, mint a Debreceni Kollégiumi Kántus, a Pasaréti Palló Imre Énekkar, a Psalterium Hungaricum Kórus, a Soli Deo Gloria Kórus, valamint a Felvidék és Erdély református kórusai. Az orgona játszóasztalánál Pálúr János, Alföldy-Boruss Csilla, Draskóczy László és Fassang László után ezúttal Kéménczy Antal ül majd.

(2008. június 29. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Református énekek VII.; km.: Debreceni Református Kollégiumi Kántus, Dunántúli Református Kántorképző Énekkara, Gönci Református Vegyeskar, Kecskeméti Református Gimnázium Vegyeskara, Kecskeméti Református Általános Iskola Gyermekkara, KRE - Soli Deo Gloria Kórus, Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Kórusa, Pasaréti Palló Imre Énekkar, Partiumi Keresztény Egyetem Vegyeskara, Pesterzsébet Központi Református Vegyeskar, Pécsi Református Kollégium Vegyeskara, Psalterium Hungaricum Kórus, Berkesi Boglárka, Basky István (ének), Kéménczy Antal (orgona); vez.: Arany János, Berkesi Sándor, Brugós Anikó, Cseri Zsófia)