Ervin

Zeneszoba

2008.06.03. 00:00

Programkereső

A komolyzene népszerűsítését célzó előadássorozatot indított a Vivace Zenei Antikvárium február elején. Az évad utolsó előadására június 5-én kerül sor, ahol Barabás Márton Munkácsy-díjas festőművész tart összefoglalót zenei tárgyú műalkotásairól az érdeklődők számára.
b2437bc2-668b-47e4-9d41-fe71e1327304

Az előadások sikeresnek bizonyultak, ami azt bizonyítja, hogy van igény a muzsikával kapcsolatos ismeretterjesztő előadásokra a szakma és a publikum részéről egyaránt. A kezdeményezés célja továbbra is az, hogy fórumot teremtsen a tudós, a művész, a szakember és az érdeklődő, értő közönség között. Az előadások helyszíne egy színtér, ahol beszélgetés, diskurzus zajlik a felek között: az érdeklődő (kérdező), értékelő, kritikus partner is egyben.

Barabás Márton a Magyar Képzőművészeti Főiskolán végzett 1977-ben. A Munkácsy-díjas festőművész nyolcvanas évek óta leginkább háromdimenziós képszobrokat hoz létre. Alapanyagként elsősorban használt tárgyakat alkalmaz. Kiemelt darabok a hangszer-, ezen belül a zongora alkatrészek (billentyűk, kalapácsrendszerek), de a papír, így maguk a kották, könyvek is. Barabás a Zeneszoba záró előadásán a zenéhez való viszonyáról, a műveiben megjelenő tárgyiasított muzsikáról beszélget majd az érdeklődőkkel. A programmal párhuzamosan, a művész kiállítása is megtekinthető a Vivace Zenei Antikváriumban.

A Zeneszoba programjait mindig az aktuális hónap első és utolsó csütörtökén rendezik 17 órai kezdettel. Helyszín: Vivace Zenei Antikvárium, 1053 Budapest Kossuth Lajos utca 4. III. emelet 4. Az előadások ingyenesen látogathatók!

(2008. június 5. 17:00 Vivace Zenei Antikvárium (Budapest) - Barabás Márton (festőművész) bemutatója a művész által készített, zenei tárgyú műalkotásokról)