Ervin

Marica grófnő

2008.06.16. 00:00

Programkereső

A tavalyi nagy siker után idén is látható a szegedi Dóm téren Kálmán Imre operettje, a Marica grófnő. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet az előadásra!
8d15cff1-05b6-4f25-96aa-9711eedaccb1

A Decsényi-birtokon gazdatisztként dolgozik Török Béla – azaz az elszegényedett gróf Endrődy-Wittenberg Tasziló. Egy szerelmi csalódástól feldúltan hirtelen hazaérkezik Bécsből a birtok úrnője, Marica, aki azért, hogy a hozományvadász kérőket távol tartsa, elhíreszteli, hogy jegyese lett a szerinte nem létező Zsupán Kálmán bárónak. Marica és Török Béla gazdatiszt azonban egymásba szeretnek, s felbukkan az igazi Zsupán is. Ráadásul néhány barát és rokon még jobban összekuszálja a szálakat, hogy aztán Bozsena néni azokat kibogozza, s a szerelmeseket összeadja. Ennyi a Marica grófnő, Kálmán Imre operettjének meséje, amelyet 1924 márciusában mutattak be a bécsi Theater an der Wienben, októberben pedig már a Király Színházban aratott sikert.

Kérdésünk: Ki játszotta Marica grófnő szerepét a pesti premieren?

A. Lábass Juci
B. Somogyi Nusi

Ha a helyes válasz betűjelét az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer az előadásra.