György

Tér-Film-Zene

2008.06.29. 00:00

Programkereső

Július 4. és augusztus 3. között rendezik meg a Tér-Film-Zene Fesztivált Budapesten, a WestEnd City Center teraszán. A főváros mellett Győr, Debrecen és Szombathely városa is bekapcsolódik a rendezvénybe.
84b9f701-5656-4d1f-8899-6ff0c1688f41

Az ingyenes eseményeken 350 filmet vetítenek és csaknem 40 élő műsor várja az érdeklődőket. A hagyományosan a Parlament előtt zajló fesztivál most új helyszínre kerül, mert a szervezés kezdetén még úgy tűnt, a Kossuth téren már júliusben elkezdik a mélygarázs építését.

Az új helyszínen, a bevásárlóközpont tetőteraszának Nagykörút felőli részén tartják a rendezvényeket. Minden nap délután öttől mese- és kisjátékfilmekkel várják a gyerekeket, héttől pedig élő műsorokat láthatnak az érdeklődők. Ezután nyolc óra körül kezdődnek az esti nagyjátékfilmek, végül tíz után a hagyományoknak megfelelően némafilmeket vetítenek zongorakísérettel.

Élő koncertet ad többek között a Harcsa Veronika Quartett, a Budapest Ragtime Band, St. Martin, a Zuboly, Kelemen Barnabás és az Erkel Ferenc Kamarazenekar vagy az Auer vonósnégyes. A Művészetek Palotája programjai is futnak idén a WestEnd tetőteraszán, így a Tér-Film-Zene Fesztiválon azok is élvezhetik a koncerteket, akik egyébként nem szoktak eljutni a kultúrpalotába. A vidéki helyszínek közül Debrecen július 11-13., Szombathely július 18-20., míg Győr július 25-27. között csatlakozik a fesztiválhoz.