Márk

Orgona pont és a jazz

2008.06.30. 00:00

Programkereső

Június 5-én vette kezdetét az Ogona Pont rendezvénysorozat Pécsett. A december 27-ig tartó esményen számos magyar és külföldi orgonista kap bemutatkozási lehetőséget.
ff3542d5-2632-4f88-a10f-45157dff687e

Az eseménysort a Pannon Filharmonikusok kezdte, Philippe Lefebvre, Sigmund Groven és Szamosi Szabolcs folytatta. Augusztus 1-jén Király Csaba ad koncertet a pécsi Bazilikában Bach, Boelmann és Widor műveiből. Szamosi Szabolcs játékában augusztus 15-én újból gyönyörködhetnek az érdeklődők. A koncerten Vivaldi–Bach, Messiaen, Franck, Rahmanyinov és Vierne műveiből válogatott az előadó. A következő koncertre szeptember 5-én kerül sor, ahol Áment Lukács és a Szent Márton Kamarakórus magyar zeneszerzők műveit tolmácsolja. Novemberben szünet következik, de december 27-én, karácsony után a pécsi Bazilika Mozart Kórusa és Zenekara örvendezteti meg az érdeklődőket Saint-Saens: Karácsonyi Oratóriumával.

Az Orgona Pont eseménysorához csatlakozik a Püspökvári Zenés Esték sorozat, amelynek következő koncertjére július 15-én kerül sor. A jazz szerelmeseit várják a pécsi Püspöki Palotába, ahol a Black Coffe Jazz Trió ad ízelítőt a Miles Davis és Sting közötti időszak zenei terméséből. Augusztus 23-án ér véget a sorozat, amelynek zárókoncertjén a Symphonic Brass Quintett játszik New Orleans-tól Pécs-ig a jazz, a polka, ragtime tükrében.