Konstantin

Koncertélmény

2008.07.02. 00:00

Programkereső

Bednarik Anasztázia június 29-én a budapesti Szent Anna Plébániatemplomban adott koncertet. Az alábbiakban Lengyel Péter beszámolóját olvashatják a hangversenyről.
eb17fb65-f581-4420-bc4e-f59897a50bc6

Június 29-én egy kellemes vasárnap estén a Batthyány téri Szent Anna Plébániatemplomban templomban részese lehettem Bednarik Anasztázia művésznő orgonakoncertjének, amelynek során első alkalommal nyílt lehetőségem élőben, testközelből hallgatni templomi orgonajátékot. Öszintén mondhatom, csak csodálni tudtam azt a természetességet és virtuozitást, amely elsőre megragadott a művésznő játékában.

Az eddigiekből már kiderülhetett, hogy ez a beszámoló nem kíván mélyen szántó zenei kritika lenni, csupán azt az érzést szeretném közvetíteni, amikor az ember csak ül.... elszakad a mindennapi gondjaitól... érzi magában a zene lüktetését, amely néha jóleső mosolyra készteti... sőt néha már-már fájdalmat keltően szívszaggató is tud lenni. Számomra mindezt jelentette ez az este. A teljesség igénye nélkül: felcsendült Wolfgang Amadeus Mozart: f-moll fantázia című műve, Lehotka Gábor: Francia szvitje és nem utolsó sorban Johann Sebastian Bach: d-moll toccata és fúgája is, hogy csak azokat említsem amelyek igazán közel állnak hozzám, holott először hallottam ezeket a műveket.

Őszintén köszönöm ezt az estét az orgonistának, továbbá annak a kedves ismerősnek is, aki elhívott erre a koncertre. Remélem még sok hasonló koncertélményben lehet részem a közeljövőben.

(2008. június 29. 20:00 Szent Anna Plébániatemplom (Budapest) - Bednarik Anasztázia (orgona) koncertje; Mozart: f-moll fantázia, K 608; Albinoni: Adagio; Vivaldi–Bach: a-moll concerto, BWV 593; Liszt: Ave Maria; B-A-C-H prelúdium és fúga; Lehotka Gábor: Francia szvit; Bartók–Lehotka Gábor: Este a székelyeknél; Bach: d-moll toccata és fúga, BWV 565)