Hella

Koncertsorozat egy orgona javára

2008.07.03. 00:00

Programkereső

Az iployvecei katolikus templom orgonájának felújításáért, civil kezdeményez indult. Egy koncertsorozat hívja fel a figyelmet erre a kezdeményezésre, amelynek elő hangversenyéről az alábbiakban olvashatnak két beszámolót.
40a53f6b-419c-4ec8-8204-47c92403a52b

Molnár János beszámolója: "A keresztényi összefogás szép példáját mutatta, hogy községünkben élő evangélikus gyülekezet tagjai is szép számban részt vettek a hangversenyen, átérezve, hogy orgona nélkül mély csend borulna templomainkra. Bízunk abban, hogy az orgona újraéledésével a két hívő közösség közötti egység még szorosabb lesz. A lélek és a zene kapcsolatát, úgy hiszem, Kodály Zoltán fogalmazta meg a legegyértelműbben: "Teljes lelki élet zene nélkül nincs. Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be." A hangverseny felejthetetlen élményt nyújtott számunkra. Bízunk abban, hogy a kezdeményezés sikerrel jár és még sok ilyen igényes zenei élményben lesz részünk."

Léni írása: "Egy lelkes, faluját szerető fiatalember kezdeményezésére gyűltünk össze a római katolikus templomban, hogy meghallgassuk Deák László jótékonysági orgonahangversenyét. A koncert végén kellemes meglepetés érzésével lépkedtünk a kijárat felé. Fülünkben, szívünkben még most is halljuk az orgonán eljátszott fenséges dallamokat, amit a művész úr mesterfokon szólaltatott meg. Mivel az egyházmegye nem tudja anyagilag támogatni az orgonák felújítását, csak gratulálni és szurkolni tudunk, hogy célba érjen ez a nemes kezdeményezés."