Eszter, Eliza

Új közösségi ház az Újlipótvárosban

2008.07.06. 00:00

Programkereső

Budapest Főváros XIII. kerület képviselőtestülete június 26-án döntést hozott egy modern, 21. századi közösségi ház felépítéséről az Újlipótvárosban. Szándékával az Önkormányzat szeretné tovább erősíteni e városrész kulturális arculatát, szellemi életét.
9a5e0375-d696-4114-947d-21a3de1f83a7

Tóth József, a kerület polgármestere a sajtótájékoztatón elmondta: az előzetes felmérések szerint a kerület lakosai leginkább szerevezetten, egy helyen képzelik el szabadidejük eltöltését. A javaslatok többnyire könyvtár, internethasználat, kulturális programok, előadások, sportolási lehetőség és különféle tanfolyamok elindítására, kialakítására érkeztek.

A kerület célja egy többgenerációs művelődési ház létrehozása. Az épület a tervek szerint a mai Kék Iskola helyén épülne föl. A Vág utca – Pannónia utca – Bessenyei utca – Kárpát utca által határolt telken lévő iskola tagintézménye a tőle15 méterre található Pannónia Általános Iskolának. A két épület befogadóképessége 800 fő. Ma a diákok száma 630. Tóth József biztosította a sajtótájékoztató résztvevőit, hogy az egyik iskola bezárása nem jár majd pedagógus-elbocsátásokkal, hiszen jelenleg is egy közös tanári kar látja el a két iskola pedagógiai feladatait.

Az új, 5000 nm-es közösségi házat az Önkormányzat saját forrásból építené fel. A közbeszerzési eljárás valószínűleg 2009 közepére ér véget.