Dezső

Zene határok nélkül

2008.07.21. 00:00

Programkereső

Idén huszonkettedik alkalommal rendezik meg a balassagyarmati muzsikustábort a Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskolában. A nemzetközi tábor, verseny és művészeti fesztivál július 20. és 31. között várja az érdeklődőket és a hallgatókat.
42087e3c-2f8c-4fbc-885e-610afff7fb1e

Palóc-ország szívében a zenei tábor 1987 óta működik. A tanárok a magyar zeneoktatás kiemelkedő személyiségei, akik többek között a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémiáról, egyetemekről, művészeti szakközépiskolákból és zeneiskolákból, a vendégprofesszorok Európa több főiskolájáról, neves zenekaraiból érkeznek.

A hallgatók között 12-25 év közötti muzsikusok, pályakezdő művészek, és lelkes amatőrök is vannak. Az egyéni órák mellett kamarazenei kurzusok, szimfonikus zenekar és énekkar is segíti a hallgatók zenei fejlődését. A tábor koncertjein minden résztvevőnek lehetősége nyílik megcsillogtatnia tehetségét és tudását.

Aki azonban ennél is többre vágyik, az idén is Weiner Leó művei, illetve az 1945 után született zeneszerzők darabjai segítségével mérhetik össze tudását a két kategóriában rendezett, egyfordulós versenyen. A megmérettetés összdíjazása 200 000 forint.

Aki pedig egy kicsit pihenni is szeretne, az megmártózhat a festői környezetben található Nyírjesi tóban vagy a városi strand vizében. Balassagyarmat barátságos hangulata és nyugodt környezete a biztosíték arra, hogy minden odalátogató zenebarát értékes és tartalmas élményekkel térjen haza.

További információ és jegyrendelés: Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola, Balassagyarmat, Óváros tér 11. Tel.: (35) 301-433 E-mail: music@is.hu