Eszter, Eliza

Senki többet?

2008.07.24. 00:00

Programkereső

Lang Lang július 15-én a New York-i Filharmonikusokkal együtt koncertet adott a Central Parkban. A piros Steinway-zongorára, amelyen játszott, a kínai földrengés áldozatainak megsegítésére az eBay-en lehet licitálni.
0a6c6be1-c9fe-4b13-9dda-cd79932f8554

"Nem magamért teszem. Ha egy ilyen szörnyű esemény történik bárhol a világon, tennünk kell valamit. Sok gyerek meghalt azért, mert az iskolaépületben tartózkodtak. Ez nagyon elszomorított, mert a földrengés után készült fotókon csak iskolatáskák vannak, gyerekek sehol" – mondta a Szecsuánból, a május 12-i földrengés által sújtott tartományból származó zongoraművész, aki eddig mintegy 3,5 millió dollárt ajánlott fel a Szecsuán tartományt sújtó földrengés áldozatainak.

A New York-i hangversenyen több mint hatvanezer ember előtt lépett fel és Csajkovszkij első zongoraversenyéta dta elő azon a hangszeren, amelyet árverésre bocsátott. A zongora pontos neve: Steinway Model D Concert Grand, idén készült, és csak kettő van belőle a világon. "Nagyszerűen szól, remek volt játszani rajta" – mondta róla. Akit ez a rövid nyilatkozat meggyőzött a vásárlásáról, július 27-ig teheti meg tétjeit. A kikiáltási ár 165 000 amerikai dollár. Az aukció már egy hete tart, de az összeg nehezen mozdul. Talán ha egy, nemrég piacra dobott eredeti Lang Lang-Adidas sportcipőt is tennének mellé...