Orbán

Visszatérő forma

2008.07.30. 00:00

Programkereső

Negyedszer rendezik meg Hegymagason a Rondino Fesztivált, idén július 30. és augusztus 3. között. A kortárs zenei koncerteknek a római katolikus templom ad helyet.
b8f37afd-4458-4cba-be0b-5ff7f87a2f7a

A fesztivált Gémesi Géza, valamint a Budapest-Hegyvidéki Kamarazenekar hozta létre. A programoknak először Balatonboglár, majd Balassagyarmat adott otthont, a Balatonfelvidék csak 2005-ben vált a fesztivál székhelyévé. A rendezvény a pesti Katona József Színház "Sufni"-jában rendezett Rondino Estekből nőtte ki magát. A Rondino fesztivál olyan repertoárt vonultat fel, amely feltehetően a zenekedvelők és zeneértők szűkebb köre számára érdekes. Kortárs magyar alkotók kompozíciói régi és újabb mesterek darabjaival szembesítve, kortárs irodalmi felolvasásokkal keretezve jelennek meg a programban. A fesztivál ugyanakkor mégsem "a szűk szakmai elit" belterjes pásztoridillje kíván lenni a Balaton partján – fogalmazta meg Gémesi, hanem inkább egyfajta rousseaui remeteség, ahova az ember nem társasági kötelezettségként vonul el, hanem hogy a művészet révén önmagával találkozzon.

Az idei fellépők között ott lesz Csalog Gábor, a Ránki-Klukon házaspár, Rozmán Lajos, az UMZE kamaraegyüttes és a jazzgitáros, Gadó Gábor is színpadra lép. Ősbemutatókból sem lesz hiány: Dukai Barnabás, Gémesi Géza, Vidovszky László és Dinyés Dániel mutatkozik be új kompozíciójával. A klasszikus tradíciót Haydn, Bach, Liszt és Mahler művei képviselik, az irodalmi keretet pedig Konrád György és Závada Pál felolvasóestjei adják majd.

(2008. július 30. 20:00 Római katolikus templom (Hegymagas) - Nyitóhangverseny; km.: Csalog Gábor, Rozmán Lajos és Sáry László kurzusainak résztvevői

2008. július 31. 20:00 Római katolikus templom (Hegymagas) - A Rondino Együttes hangversenye

2008. augusztus 1. 20:00 Római katolikus templom (Hegymagas) - Csalog Gábor (zongora) koncertje

2008. augusztus 2. 20:00 Római katolikus templom (Hegymagas) - Klukon Edit és Ránki Dezső (zongora) koncertje

22:00 Római katolikus templom (Hegymagas) - Gadó Gábor és a Rondino Együttes koncertje

2008. augusztus 3. - 20:00 Római katolikus templom (Hegymagas)
Az UMZE Együttes fesztiválzárózáró koncertje)