Csilla, Noémi

Hangversenyek hegyek között

2008.08.15. 00:00

Programkereső

Ötödik alkalommal zarándokolhatnak el a komolyzene kedvelői a Börzsöny hegyei közé, ahol augusztus 26. és 29. között ismét megrendezik a Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivált.
8f6996b6-1c66-4c37-96c1-f729b9e76b62

Az idei rendezvény kiemelt előadója a tavalyi évhez hasonlóan ismét egy világszerte elismert angol együttes, a London Baroque, akik a fesztivál augusztus 29-i zárókoncertjén lépnek fel a váci Fehérek templomában. A hangversenyek programjában – amelyeket ezúttal Nógrád, Szokolya, Berkenye és Vác templomaiban rendeznek meg – idén a Reneszánsz Évhez kapcsolódóan a reneszánsz zene is hangsúlyosabban képviselteti majd magát.

Az augusztus 26-i nyitókoncertre a nógrádi katolikus templom kerül sor az Accord Quartet és a Sonora Hungarica Consort részvételével. A hangversenyen Bach művei között egy fiatal zeneszerző, Zombola Péter erre az alkalomra írott műve is hallható lesz. A program másnap a szokolyai református templomban folytatódik Lachegyi Imre blockflöte-, Papp Dániel hegedű- és Oláh Aino csembalóművészek közreműködésével, 28-án pedig a berkenyei templom ad otthont a Sebastian Consort hangversenyének. A Hilliard Ensemble felejthetetlen tavalyi hangversenyének méltó folytatása lesz idén a London Baroque fellépése. Az együttes több mint 30 éve tartozik a régi zene előadóinak jeles névsorába. Augusztus 29-én, pénteken este héttől kezdődő hangversenyük magas rangú zenei esemény lesz, amelyen az együttes gazdag és változatos programmal lép a magyar közönség elé.