Konrád

Ki a legjobb brit celebMaestro?

2008.08.18. 00:00

Programkereső

Nyolc híresség kezdte a versenyt a BBC legújabb valóságshowjában, amelynek nyertese a BBC Proms in the Park koncerten harmincezer néző előtt dirigálhatja a zenekart. Már csak heten vannak.
36ad7e10-4207-4a41-8fcd-e1f20d540dbe

Megtörtént ugyanis az első kiszavazás, amelynek következményeként Peter Snow televíziós politikai újságírónak már nincs esélye arra, hogy szeptember 13-án fellépjen a Hyde Park pódiumára. Katie Derham, az ITV tévécsatorna hírolvasója, a Classical Brits sokszoros háziasszonya, aki Classical FM rádióban műsort vezet; a hiphop sztár Goldie, a Blur egykori basszgitárosából újságíróvá avanzsáló Alex James; három színész, Jane Asher, a BBC sok évtizede futó szappanoperájában, a Coronation Streetben ismertté lett Bradley Walsh, a Starsky párját játszó David Soul; valamint egy komikus, Sue Perkins még versenyben vannak.

A jelöltek egy hetet töltöttek a “pálcatáborban”, ahol mindenki saját mentorának segítségével ismerhette meg a vezénylés alapjait. A heti kiszavazáson a BBC Koncertzenekarát dirigálva kell meggyőzniük a négytagú zsűrit. A döntnökök: a Proms idei utolsó estéjét vezénylő Sir Roger Norrington, Zoë Martlew csellista-zeneszerző, Simone Young karmester, Dominic Seldis nagybőgős.