Ervin

A Globe zenéje

2008.08.27. 00:00

Programkereső

Shakespeare egykori színháza, a londoni Globe is megjelenik a lemezpiacon. A cél az, hogy új közönségrétegeket érjenek el.
a766fa74-20b8-4788-8ad9-b24b781755e0

A Globe Editions márkanévvel megjelenő albumokat a színházban kialakított stúdióban veszik fel, a terjesztést azonban a klasszikus zenére specializálódott Select Music végzi. A lemezek anyaga nem a Globe előadásainak kísérőzenéje lesz. A szeptemberben megjelenő első kiadványon Erzsébet-kori utcadalok hallhatók, az előadók a régizenében járatos, a Globe előadásaiban rendszeresen játszó Jim Bisgood és együttese, a Tarleton’s Jig, ezt megzenésített szonettek követik majd Shakespeare szerelmei címmel.

A teátrum marketingigazgatója, Andrew MacNair azért lát fantáziát a projektben, mert a Globe egyedi, különleges helyszín, a zene pedig integráns része minden itt játszott produkciónak. "A zenészek a Shakespeare-korabeli hangszereket mai kontextusban használják, és ez egy nagyon érdekes találkozás. De megdöbbentő volt felismerni, mennyire nem ünnepeltük eddig a műfajt" – nyilatkozta. "Nagyszerű lehetőség ez arra, hogy új közönségrétegekhez jussunk el, és ez számunkra mindig inspiráló kihívás. Szeretnénk, hogy munkánkat ne csak azok ismerjék, akik Londonban járnak és jegyet váltanak valamelyik produkciónkra."