Konrád, Tivadar

Haydn, Liszt és Debussy doktori módra

2008.09.08. 00:00

Programkereső

Marczi Mariann korosztályának egyik legtehetségesebb zongoraművésze. Repertoárja a korabarokktól a kortárs zenéig terjed, a szólózongora-, a kamarairodalom és a versenyművek egyaránt közel állnak hozzá.
8e8aa938-afb4-4c80-98bb-696e259e779e

Ezt bizonyítja szeptember 22-én (hétfőn) délután négy órakor a Zeneakadémia Nagytermében kezdődő doktori (DLA) diplomakoncertjének műsora is: egy klasszikus trió, egy romantikus versenymű és négy impresszionista zongoradarab hangzik el. Az Antal Mátyás vezényletével közreműködő Duna Szimfonikus Zenekar mellett két fiatal, többszörös versenygyőztes muzsikust hallhatunk még: a Bécsben élő Győri Noémi fuvolázik, a 18 éves Szabó Ildikó gordonkázik, aki a gordonkázás mellett zongoratanulmányokat is folytat Marczi Mariann növendékeként a Zenekadémia különleges tehetségeinek tagozatán.

(2008. szeptember 22. 16:00 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Marczi Mariann (zongora); km.: Győri Noémi (fuvola), Szabó Ildikó (cselló), Duna Szimfonikus Zenekar; vez.: Antal Mátyás; Haydn: G-dúr trió, Hob. XV. Nr. 15; Debussy: Vitorlák; Ondine; És lenyugszik a Hold a régi templom mögött; Tűzijáték; Liszt: Esz-dúr zongoraverseny, No. 1)