György

Berlinben járt a Művészetek Palotája

2008.09.19. 00:00

Programkereső

A Művészetek Palotája – Budapest nyitotta meg a berlini magyar nagykövetség őszi rendezvényeinek sorát tegnap a nagykövetség épületében, az Unter den Lindenen.
00beb095-d750-4a74-83cc-0b70f985f01e

Elsőként Dr. Peisch Sándor Magyarország berlini nagykövete és Csonka András a Müpa vezérigazgató-helyettese üdvözölte a megjelent vendégeket. A Művészetek Palotájáról szóló tájékoztatót a Ludwig Múzeum prezentációja követte. A meghívott vendégek, újságírók kérdéseire az intézményeket képviselő szakemberek válaszoltak. A meghívott vendégek között volt többek között Peter Spary a német-magyar baráti társaság elnöke, aki felajánlotta a több mint tízezer tagot számláló szervezet együttműködését, egyben meghívta a Müpa és a Lumú képviselőit egy, a jövő hétvégén Budapesten tartandó konferenciájára is.

Csonka András újságírói kérdésre elmondta, hogy ez a Müpa első külföldi intézményi bemutatkozása, melyet több magyar kulturális intézetben való megjelenés követ. Elhangzott továbbá, hogy az elmúlt három évben a Müpa Európa kulturális vérkeringésének szerves részévé, egyben a kulturális turizmus egyik legfontosabb célpontjává vált. A folyamat következő állomása, hogy az intézmény 2008. novemberében egy ezerfős turisztikai konferenciának ad otthont, melyen Németország legfontosabb utazási irodáinak vezetői és munkatársai vesznek részt.
A nagy érdeklődésre számot tartó sajtótájékoztató után a sajtó képviselői és a meghívott vendégek megtekintették a Művészetek Palotáját és programjainak műfaji sokszínűségét reprezentáló, 2008 október 31-ig látogatható fotókiállítást, melyet Csonka András nyitotta meg.