Gábor, Karina, Ders

Véget ért a Végh Sándor Verseny

2008.09.22. 00:00

Programkereső

A Fesztiválzenekar művészeinek évente meghirdetett Végh Sándor Versenyre idén huszonhat művész húsz versenyművel nevezett, közülük a szeptember 19-én és 20-án rendezett első fordulóból hét produkció jutott a szeptember 21-i, vasárnap esti döntőbe.
ee1d2700-a53a-4d90-84df-697fa160c0e2

A díjakről a nemzetközi zsűri (Fischer Iván zeneigazgató, Sebestyén Ernő hegedűművész, a Bajor Rádió Szimfonikus Zenekarának volt koncertmestere, a müncheni Zeneakadémia professzora, Kovács Béla klarinétművész és Friedrich Ádám kürtművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzorai, Alja Batthyány-Végh impresszárió, Végh Sándor lánya) és a közönség közösen döntött.

A döntés alapján az idei Végh Sándor Verseny győztesei
Tóth Balázs (trombita), aki Haydn Esz-dúr trombitaversenyét játszotta a versenyen, illetve Ács Ákos (klarinét) és Csalló Roland (basszetkürt), akik Mendelssohn Op.113-as d-moll koncertdarabját szólaltatták meg.

A versenyen a benevezett művészek egy-egy szabadon választott, zongorakísérettel előadott versenyművel indultak. A nyertesek jelentős pénzjutalom mellett meghívást kapnak a díjazott versenymű - immár zenekarral történő - tolmácsolására a Fesztiválzenekar jövő évi "Haydn-Mozart plusz" sorozatába.