Ervin

Gregor József Énekverseny

2008.09.23. 00:00

Programkereső

2008. november 21. és 23. között rendezik meg a II. Országos Gregor József Énekversenyt. Jelentkezési határidő: október 10.
5df4453e-f57d-4ea7-869d-0b9eaa402d34

A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2006. márciusában rendezte meg első országos énekversenyét, amelynek fővédnöke és támogatója Gregor József volt. Az operaénekes egy éven át volt a székesfehérvári intézmény magánének tanszakának konzulense. A verseny immár Gregor Józsefnek állít emléket, amellyel továbbra is az általa nagy lelkesedéssel támogatott fiatal generációt szeretnék felkarolni a szervezők, és a legjobbaknak kiemelkedési lehetőséget teremteni számukra.

A verseny fővédnökei Gregorné Dr. Takács Mária és Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármestere lesz. A zsűri elnöki posztját Schultz Katalin főiskolai adjunktus tölti be, a zsűri tagjai pedig Halmai Katalin egyetemi adjunktus, operaénekes és Gábor Géza operaénekes lesz. A verseny két forduló keretében rendezik, három kategóriában. Az első kategóriába a jelenleg alapfokú művészetoktatási intézmények magánének szakának növendékei, a másodikba a zeneművészeti szakközépiskolák magánének szakos hallgatói jelentkezhetnek, a harmadikba pedig azon fiatalok regisztrációt várják, akik művészeti iskolák magánének képzésében jelenleg nem vesznek részt.

A verseny díjai: kategóriánként, korcsoportonként három helyezettet díjaznak, az első helyezett 20 000 Ft-ot, a második 15 000 Ft-ot, a harmadik 10 000 Ft-ot kap. Számos különdíj köztük korrepetitori díj is várja a versenyzőket és kísérőiket.

További információ a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény honlapján található.