Klaudia

A megérthető zene

2008.10.02. 00:00

Programkereső

A Budafoki Dohnányi Zenekar október 19-i ifjúsági koncertjén Orff népszerű műve, a Carmina Burana csendül fel. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
cf69fa27-fb52-49ab-b81a-1fd5b1bb2370

A német zeneszerző legnépszerűbb darabja középkori diákdalokra épülő, ritmusjátékokban gazdag alkotás. E műben megnyilvánulnak egész alkotói munkásságának alapvető vonásai: az ellenpont, a legegyszerűbb, rendszerint alapakkordos harmonizálás, a szövegből fogant kompozíció és a ritmus feltétlen előtérbe helyezése. A ritmika érdekében Orff főleg Stravinsky Les Noces című darabjában bevezetett zongorákból és ütőkből álló zenekart alkalmaz igen sok esetben. Az októberi koncert során nemcsak auditív élmény formájában találkozhatunk a művel: Hollerung Gábor fogja bemutatni, érthetőbbi tenni azt az érdeklődők számára.

Kérdésünk: Mikor mutatták be a Carmina Buranát? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.