József, Bánk

Kiváló nemzetközi minősítést kapott az MR Kodály CD-je

2008.10.02. 00:00

Programkereső

A legjobb minősítést adta a Classics Today, a világ három legtekintélyesebb hanglemez portáljának egyike az MR Szimfonikusok és Fischer Ádám közreműködésével elkészített Kodály Zoltán: Háry János CD-nek.
52342fe5-50e5-4be4-8b60-181ceac5553b

A cikk írója, Victor Carr Jr. mind a hangzásra mind pedig az előadásmódra a maximális 10 pontot adta az MR és a BMC közös kiadásában 2007 novemberében megjelent albumnak. "A lemez (…) legfigyelemreméltóbb eredménye, a korong kristálytiszta hangzása." A szerző e mellett külön kihangsúlyozza a MR Szimfonikusok "energikus, csillogó és karakteres játékát". "Fischer kiválóan jeleníti meg Háry János vaskos humorát, a Bécsi harangjáték és az Intermezzo jeleneteinek hangulatos csilingelését és Napóleon csatájának élénk ábrázolását. A Nyári este és a Páva-variációk gazdag népzenei elemei lehetőséget adnak a zenekarnak, hogy megcsillantsák lendületes és virtuóz játékukat. Meleg szívvel ajánljuk."

A Kodály sorozat második darabja Zongoradarabok címmel 2008 júliusában jelent meg, a kórusműveket bemutató harmadik lemez pedig egy hónapon belül lát majd napvilágot.