Klaudia

Egy maximalista minimalista

2008.10.06. 00:00

Programkereső

A kortárs minimalista zeneszerzés első számú európai képviselője, Michael Nyman Londonban született 1944-ben. A Királyi Zeneakadémiát követően egy darabig szüneteltette zeneszerzői tevékenységét, majd a Londoni Nemzeti Színház zenekarának élére került.
a60a63ae-9bd5-4283-a406-fc018bdbb4e6

1976-ban ennek együttmaradt társulatából alapította meg zenekarát, a The Michael Nyman Bandet. Művészetére a kortárs minimalista zene, az opera, a pop- és az etnikus zene egyaránt hatással van. Október 21-én ez a varázslatos muzsika hallható a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A koncertet megelőző nyilvános beszélgetésen – melyre a belépés ingyenes – a zeneszerző személyesen válaszol a Kontroll Csoportból és a Kampec Doloresből ismert gitáros, Hajnóczy Csaba valamint a nézők kérdéseire.

(2008. október 21. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - The Michael Nyman Band; tagjai: Michael Nyman (zongora), Gabrielle Lester, Catherine Thompson (hegedű), Catherine Musker (brácsa), Tony Hinnigan (cselló), Martin Elliott (basszusgitár), David Roach, Simon Haram (szoprán- és altszaxofon), Steve Sidwell (trombita, szárnykürt), Dave Lee (franciakürt), Nigel Barr (basszusharsona9, Ralph Harrison, John Greenough (hangmérnök)