Benedek

Ígéretes évadkezdés

2008.10.06. 00:00

Programkereső

Jól indult az évad a Savaria Szimfonikus Zenekarnál. Október 1-jén, a zene világnapján rendezett, teltház előtt zajló koncertük nagy sikert aratott, a két új koncertmester hegedűszólóval mutatkozott be a közönségnek és átadták "Az év zenekari művésze" díjat is Bozsodi Lórántnak.
3d7e36a6-80be-47ad-942c-c2b686f6d82d

A folytatás is ígéretes, hiszen számos meglepetés és újdonság várja idén a nagyérdeműt. A Zenélő mese bérlet hangversenyei egy különleges világba repítik el a gyermekeket, és minden jelenlévőt, az Új szimfónia bérlet koncertjein pedig szimfonikus művek hangzanak el nagynevű hazai és külföldi vendégművészek előadásában.

A 10 forintos koncertek az esti hangversenyek délelőtti főpróbái, ahol a zenekar az esti műsort adja elő teljes egészében. A Családi hangversenyek minden korosztálynak szólnak, hogy megismerkedhessenek a klasszikus zene világával. Ilyenkor a hangversenyt követő szombat délelőtt az előző esti műsor egy-egy művét ismétli meg a zenekar.

A tavasszal újraindult Rendhagyó zeneóra – Beavató rendkívül népszerű az iskolások körében, hiszen bepillanthatnak a kulisszák mögé, meglátogathatják a zenekart próba közben, megismerkedhetnek a hangszerekkel, a művekkel, a zeneszerzővel és az aktuális korszakkal. S hogy otthon se maradjanak szombathelyi muzsikaszó nélkül, a zenekar alapítványa három CD-t is kiadott idén, így a közönség hazaviheti kedvenc dallamait.