József, Bánk

Szíves kulturális vendéglátás

2008.10.09. 00:00

Programkereső

Már javában zajlik az október 3-án kezdődött H'Art Fesztivál Skóciában, amely Magyarország kulturális életéből ad ízelítőt. Az eseménysor november végéig tart.
ee815f86-9bc1-418a-ac49-90e78f2a7d8a

A Londoni Magyar Kulturális Központ a Glasgow-i Egyetem Kelet-Európai Tanulmányi Központjával, a Skót Királyi Akadémiával és a Collins Galériával közösen szervezte a fesztivált, amelynek programjai Glasgow-ban és Edinburgh-ban zajlanak. A rendezvény keretében fellép Bogányi Gergely zongoraművész, Kelemen Barnabás és felesége Kokas Katalin hegedűművészek – a két hegedűs mesterkurzust is tart a Skót Királyi Zeneakadémián. Dés László dzsessz kvintettjével lép fel, Bognár Szilvia, Herczku Ági és Szalóki Ági Szájról szájra címmel ad hangversenyt.

Bemutatkozik a képzőművészet is: a Collins Galériában már láthatóak Márkus Lili kerámiaművész alkotásai, és megismerkedhet a skót közönség Kozma Lajos építész, iparművész és grafikus lakóház terveivel, bútoraival, rajzaival és elkészült épületeivel fotókon. A filmművészet sem szorul háttérbe: a Szabadság, szerelem, az Iszka utazás, a Fehér tenyér és az Ópium - Egy elmebeteg nő naplója című alkotásokat láthatja a skót közönség.