Sándor, Ede

Csellisták, figyelem!

2008.10.13. 00:00

Programkereső

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium megbízásából a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia) pályázatot hirdet a Magyar Állam tulajdonában álló mesterhangszer 5 évre szóló kizárólagos használatára. Beadási határidő: október 24.
ce1977b5-b880-4e06-8acc-8299d01ebd17

A megpályázható mesterhangszer típusa:

- 1 db Tononi cselló (leltári száma: 950/010311/103)

Pályázhatnak azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek felsőfokú zenei végzettséggel és a hazai/nemzetközi zenei életben elismert művészi eredményeket tudnak felmutatni. A felsőfokú zenei végzettségtől és a magyar állampolgárságtól a pályázatokat elbíráló szakmai testület kivételesen indokolt esetben eltekinthet.

• A pályázat tartalmazza a részletes szakmai önéletrajzot, különös tekintettel a versenyeredmények, koncertek, lemezfelvételek, művészeti díjak felsorolására.

• A pályázathoz csatolni kell a felsőfokú zenei végzettséget igazoló oklevél, vagy hallgatói jogviszony fennállását tanúsító közokirat másolatát.

A pályázatokat neves művészekből és zenetudósokból álló szakmai testület bírálja el és tesz javaslatot a nyertesek személyére az oktatási és kulturális miniszternek.

A nyertes pályázó vállalja, hogy a hangszert évente bemutatja az MTA Zenetudományi Intézetében, valamint évente beszámolót készít a hangszer használatáról, továbbá minden fellépésén feltünteti, hogy a hangszert a Magyar Állam biztosította számára.

A pályázatokat személyesen a Zeneakadémia Főtitkári Irodájában lehet benyújtani, postán a Zeneakadémia címére (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.), vagy e-mailben a szabad.attila@lfze.hu címre, a felhívásnak az egyetem honlapján történő közzétételétől számított 15. napig.

A mesterhangszert a pályázók előzetes egyeztetést követően kipróbálhatják, a hangszer jelenlegi őrzési helyén, a Zenetudományi Intézetben. A hangszerről előzetes információkat a Zeneakadémia Főtitkári Irodájában, a (1) 462 4659-es telefonszámon kérhetnek.