Beáta, Izolda, Lea

Zenei premierek a Debreceni Őszi Fesztiválon

2008.10.16. 00:00

Programkereső

Sokrétű, minden korosztály számára érdekes, igényes programokat kínál október 10. és 30. között a Debreceni Őszi Fesztivál, amely felejthetetlen élményekkel gazdagítja a cívisváros lakóit és a városba látogatókat egyaránt.

Október 21-én a Kölcsey központ Nagytermében Horgas Eszter és Vukán György neves zeneszerzők műveit adják elő. A Vukán-Horgas duó most a romantika egyik legvirtuózabb és talán legérzékenyebb szerzőjének műveit választották. Az esten elhangzik Chopin f-moll zongoraversenye, az a-moll mazurka, és felcsendül számos keringő és etűd. A koncert második felében Puccini születésének 150. évfordulója alkalmából a Bohémélet különleges színpadi adaptációját, jazz-bigbendre és három szólistára írt változatát hallhatják az érdeklődők. Mimi szerepét Horgas Eszter, Rodolfót a trombitaművész-zenekarvezető Fekete-Kovács Kornél, míg Puccinit az operaátirat szerzője, Vukán György formálja meg. Az előadás világpremiernek számít, amelyen a Modern Art Ochestra játszik.

6db0d64b-7f5a-48ff-a7af-aee487e945d7

Október 25-én Mozart szerzeményei korabeli hangszereken csendülnek fel a Kölcsey Központ Nagytermében, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar közreműködésével. Az est karmestere Vashegyi György lesz, aki a régi zenei kompozíciók példás megszólaltatója és újraélesztője Magyarországon. A Mozart műveiből álló hangverseny kerek fél évtizedet fog át a szerző életművéből. A d-moll zongoraverseny először szólal meg Magyarországon korabeli hangszereken a világhírű fortepiano-művész, Malcolm Bilson előadásában.

(2008. október 21. 19:00 Kölcsey Központ (Debrecen) - Vukán György (zongora) és Horgas Eszter (fuvola) Chopin-Puccini estje; km.: Fekete-Kovács Kornél (trombita), Modern Art Orchestra

2008. október 25. 19:00 Kölcsey Központ (Debrecen) - Mozart korabeli hangszereken - az Orfeo Zenekar és a Purcell kórus koncertje; km.: Malcolm Bilson (fortepiano), Csereklyei Andrea, Halmai Katalin (szoprán), Megyesi Zoltán (tenor), Cser Krisztián (basszus); vez.: Vashegyi György; Mozart C-dúr szimfónia, K 338; d-moll zongoraverseny, K 466; c-moll mise, K 427)