Klaudia

Tagokat keres a Jeunesses Musicales Világzenekar

2008.10.22. 00:00

Programkereső

A Jeunesses Musicales Világzenekar a 2009/10-es évad turnéihoz tart meghallgatásokat. Az együttesbe 18-28 év közötti muzsikusok jelentkezhetnek az együttes honlapján november 30-ig.
2100ce08-0879-4bfb-95a0-a5e62d9c8384

A megújult Világzenekar székhelye a spanyolországi Valenciában található, eddigi turnéi során járt Kínában, Hollandiában, Ausztriában, Spanyolországban, Cipruson, Kanadában, Németországban és Dubaiban. Az idei meghallgatások során a következő szólamokhoz keresnek zenészeket: hegedű, brácsa, cselló, bőgő, fuvola/pikoló, oboa/angolkürt, fagott, kontrafagott, klarinét, esz-klarinét, basszusklarinét, kürt, trombita, pikoló trombita, harsona, basszusharsona, tuba, ütőhangszerek/üstdob.

Az internetes regisztráció után a jelentkezők Dániában vagy Spanyolországban vehetnek részt meghallgatáson, vagy január 30-ig elküldhetik a felvételi anyag videófelvételét postán a Világzenekar székhelyére, Valenciába. A meghallgatások eredményeit 2009 márciusában hozzák nyilvánosságra.

Az együttes az UNESCO Béke művésze, 40 országból 100 tagot számlál, elkötelezett híve a békének, a kultúrák közötti párbeszédnek és együttműködésnek, valamint a szolidaritásnak. Üzenetét a zenével kommunikálja világszerte, Josep Vicent karmester vezetésével. Az megújult együttes a 20. és a 21. század klasszikus kortárs zenéjére koncentrál, de támogatja más zenei stílusok és hagyományok, így a népzene, a jazz és a nem klasszikus kortárs zene kölcsönhatását is. A repertoárban mindig szerepelnek új, a Világzenekar számára komponált művek.