Gertrúd, Patrik

Bernstein "isteni" színjátéka

2008.10.27. 00:00

Programkereső

A Jackie Kennedy felkérésére 1971-ben komponált Bernstein-mise a washingtoni Kennedy Center avató ünnepségén szólalt meg először.
8f2a958f-90bc-4f67-a65e-33c22820e515

A szerző életművében egyedülálló katolikus egyházi mű nemcsak zenéjének, de a köré komponált "performansznak" is köszönheti sikerét. Főpap, kórusok, utcai énekesek jelennek meg a színpadon, ministránsok segédkeznek a Főpapnak és különböző koreográfiákat jelenítenek meg a mise alatt.

A hatalmas előadói apparátust november 8-án és 11-én Záborszky Kálmán vezényli a Művészetek Palotájában. A darabot Böhm György rendezi, a díszlettervező Túri Erzsébet, közreműködik a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus, valamint a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola.

(2008. november 8. és 11. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Bernstein: Mise; km.: Egyházi Géza, Homonnay Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Kökény Pál, Mikecz Kornél, Ozsgyáni Mihály, Schwimmer János, Serbán Attila, Szabó Dávid, Szemenyei János, Bódi Barbara, Lukács Anita, Peller Anna, Sas Éva (ének), Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar és Oratóriumkórus, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei (karig.: Tóth Márton); d.: Túri Erzsébet; rend.: Böhm György; vez.: Záborszky Kálmán)