Gábor, Karina, Ders

Két magyar énekkar ausztriai sikere

2008.10.29. 00:00

Programkereső

A Budapesti Ifjúsági Kórus (Gerenday Ágnes) és a Vass Lajos Kórus (Somos Csaba) október 20-án és 21-én közreműködött a Junge Philharmonie Salzburg (JPS) fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett hangversenyen.
d787d42e-6415-409e-acdd-f42faa964869

A koncerten Franz Schmidt Das Buch der 7 Siegeln című oratóriumát mutatták be egy fiatal karmesternő, Elisabeth Fuchs vezényletével. A koncerten közereműködött Birgit Heindler, Monika Waeckerle, Sebastian Fuchsberger és Werner Bind, valamint a minden regiszterben egyaránt fényesen szóló, gyönyörű hangú evangélista, Bernhard Berchtold, aki páratlan művészi alázattal és szuggesztív kifejezőkészséggel énekelte végig János szerepének gyilkos szólamát.

A másnap megjelent salzburgi kritikából idézünk: "két kiváló magyar énekkar énekelte a kórusrészleteket, amelyek nehézségi foka az Eiger északi falának megmászásával hasonlítható csak össze. Nagy intenzitással teljesítették a feladatot és hála Isten győzték az újra és újra felmerülő buktatókat. Megszolgálták az ünneplést: a két karnagy professzionális módon tanította be együttesét és a mű minden csúcspontját bravúrosan meghódították".