Gábor, Karina, Ders

Énekkari összefogás

2008.10.30. 00:00

Programkereső

A Budafoki Dohnányi Zenekar, az MR Zenei Együttesei, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Honvéd Férfikar olyan koncertsorozatot indít, ahol több énekkar összefogására van szükség. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a november 9-i koncertre!
b1e8ffa7-a489-4dc6-a8b0-aa9c74b1a776

Händel három legnagyobb szíbású latin nyelvű egyházi művei közé tartozik a Dixit Dominus, amelynek szövege a 110. zsoltárra épül. Ezt a művet a Budapesti Akadémiai Kórustársaság és a Budafoki Dohnányi Zenekar mutatja be a sorozat nyitókoncertjének első felében. Szünet után egy igazi, ritkán hallható zenei csemegét hallhatnak az érdeklődők: Walton Belsazár lakomája című oratóriumát, amelynek előadásában dupla kórus, nagyzenekar és két külső zenekar is részt vesz.

Kérdésünk: Mikor komponálta Händel a Dixit Dominus című művét? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a 19:30-kor a Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében rendezett koncertre.