Beáta, Izolda, Lea

Kilenc manuál

2008.11.10. 00:00

Programkereső

A november 18-i koncert első részében a világ egyik legjelentősebb orgonaversenyének tartott chartres-i verseny interpretációs nagydíjasa, Fassang László és a kiváló zongoraművésznő, Prunyi Ilona előadásában a 19–20. századforduló Párizsának a kifejezés új útjait kereső hangulata elevenedik meg.
f426edd1-e53a-4e19-a68e-a7d58879bb31

A második rész címe akár az is lehetne, hogy "improvizációk a la carte". Kiderül, hogyan szólal meg Szakcsi keze alatt Bach híres passacaglia-témája, s milyen variánsok kerekednek ki Joseph Kosma, Johnny Mercer és Jacques Prévert örökzöldjéből, az Autumn leaves hangjaiból Fassang előadásában. A billentyűs show-t a közönség által választott témákra született improvizációkkal zárják a művészek.

(2008. november 18. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Kilenc manuál – zongora-orgona parádé; km.: Fassang László (orgona), Prunyi Ilona, Szakcsi Lakatos Béla (zongora); Saint-Saëns: Allegro molto, Capriccio, Scherzo; Dupré: Ballada, op. 30; Franck: Prelűd, fúga és variáció; Liszt: Rákóczi-induló; Bach: c-moll passacaglia és fúga, BWV 582; Improvizáció a c-moll passacaglia témájára; Automn leaves-variációk; Közös improvizációk a közönség által választott témákra)