József, Bánk

Pomázi Kastélykoncertek

2008.11.24. 00:00

Programkereső

Az idén áprilisban nyílt Magyar Kóruskastélyban folytatódik a Kastélykoncertek című jótékonysági sorozat. A következő előadásra november 27-én este héttől kerül sor, ahol Csáki András (gitár) és Vámosi-Nagy Zsuzsa (fuvola) Fischer Annie-ösztöndíjas művészek kamaraestjét hallgathatja meg a közönség.

A koncertek bevételét a kastély hangversenytermének fejlesztésére fordítják a házigazdák. A cél, hogy a térségnek egy olyan koncerthelyszíne legyen, amely teljeskörűen kihasználja a Kóruskastély termei nyújtotta kiváló lehetőségeket.

Az 1773-ban épült Teleki-Wattay kastély ad otthont Pomázon a Magyar Kóruskastélynak. Az országszerte egyedülálló intézmény idén áprilisban kezdte meg működését, és fő profilja szerint hazai és külföldi kórusoknak, továbbá zenei együtteseknek, zenepedagógusoknak nyújt lehetőséget, helyszínt munkájukhoz.

6a2839cf-cb4e-445e-a34a-88b8def1631e

A kastély kiválóan alkalmas mesterkurzusok, továbbképzések lebonyolítására, hangversenyek, előadások megtartására. A frissen helyreállított barokk kert gyönyörű környezetet nyújt az eseményeknek. Ha valakinek kedve támad egy koncertet meghallgatni Pesttől alig 30 percnyi távolságra, festői környezetben, az bátran keresse fel a www.koruskastely.hu honlapot, és válasszon a kastély adta lehetőségek közül!