Emőke

Jótékonysági koncert a Bátor Tábor Alapítvány javára

2008.12.01. 00:00

Programkereső

December 7-én immár negyedik alkalommal kerül sor a télköszöntő jótékonysági koncertre az E.ON szervezésében a Zeneakadémián. Az ünnepi hangverseny keretében a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke, Küllői Péter is felszólal, majd az estén a különleges hárfa- és csellómuzsikát követően az Alapítvány támogatottjait Sebestyén Márta és a Söndörgő Együttes buzdítja közös éneklésre.

December 7-én különleges zenei élmény várja a Bátor Tábor Alapítvány és a dombóvári Reménység Napközi Otthon támogatottjait a Zeneakadémián. Az E.ON Hungária segítségével megvalósuló hangulatos koncerten a Reménysugár zenekar előadása után Bábel Klári varázslatos hárfamuzsikájával hangolódhat a közönség a közelgő ünnepekre. Az esten fellépnek a Zeneakadémia legtehetségesebb növendékei, köztük az E.ON ösztöndíjas csellista, Várdai István, aki októberben hazánkat képviselve Genfben, a világ egyik legrégebbi és legkiemelkedőbb nemzetközi zenei versenyén elnyerte a fődíjat, a közönségdíjat, a Pierre Fournier-díjat és a Coup de coeur Breguet-díjat. Az est folyamán a fiatal tehetséget a sikeres zongoraművész, Fülei Balázs kíséri, aki a svájci versenyt követően a Carnegie Hallban adott koncertet. A hangversenyen felcsendül Gounod Ave Mariája is, Mondok Yvette előadásában.

Az ünnepi hangverseny házigazdája Batta András, a Zeneakadémia rektora, a moderátor pedig Novák Péter, a Bátor Tábor Alapítvány nagykövete lesz. A hangverseny második felében Sebestyén Márta és a Söndörgő népi együttes szórakoztatja a közönséget. A hangverseny végére természetesen a Mikulás is megérkezik majd a gyermekekhez. A koncert keretében Küllői Péter, a Bátor Tábor Alapítvány kuratóriumának elnöke mesél az E.ON Kalandpark magas-kötélpálya megépüléséről és népszerűségéről, egyúttal megköszöni az E.ON Hungária támogatását Konrad Kreuzernek, az igazgatóság elnökének.

ad40fba0-0c89-44b7-a63f-b382cc0d51f4

Az E.ON Hungária, Magyarország egyik vezető energiaszolgáltatója nagy hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, ezen belül a rászorulók megsegítésére, a gyermekek, fiatalok támogatására. A Bátor Tábor Alapítványt évek óta segíti. A vállalat támogatásával megvalósuló Kalandparkot 2008. május 23-án avatták fel a Hatvan melletti táborban. A 12 méteres óriáshintát, mászófalat, és a Bátor Tábor csónakázó tava fölött átívelő drótkötélpályát magában foglaló park számtalan kalandot tartogat a gyerekek számára. A vállalat nem csak pénzbeli támogatást nyújtott a kötélpálya megépítéséhez, dolgozói személyesen is közreműködtek az építkezésben.

Az E.ON Hungária emellett több éve folytat együttműködést a Zeneakadémiával, melynek keretében német-magyar csereprogramok, ösztöndíjprogramok és több más zenei program közös megvalósítására került sor idén is.

(2008. december 7. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Jótékonysági koncert a Bátor Tábor Alapítvány javára; km.: Reménysugár Zenekar, Bábel Klári (hárfa), Várdai István (cselló), Fülei Balázs (zongora), Mondok Yvette, Sebestyén Márta (ének), Söndörgő Együttes; műsorvez.: Batta András, Novák Péter)