Emőke

Évfordulók és bemutatók-játék

2008.12.03. 00:00

Programkereső

Ezzel a címmel indul a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Handel – Purcell – Haydn oratóriumbérlete januárban a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a 2009. január 7-i előadásra!
6aff76f8-2aaa-4dd7-909a-d7431268c720

Már megszokhattuk, hogy Vashegyi György és együttesei minden évben különleges programmal örvendeztetik meg a közönséget és a szakmát – idén sincs ez másképp. A sorozat mindhárom koncertjén elhangzik magyarországi vagy újkori világbemutató: január 7-én Handel Athalia című oratóriumának magyarországi, március 19-én Purcell Timon of Athens és The Yorkshire Feast Song című ódáinak magyarországi, és május 14-én Michael Haydn Der Kampf der Buβe und Bekehrung című oratóriumának újkori világbemutatójára kerül sor. Ezen művek mellett további Purcell- és Haydn-művek csendülnek fel a koncerteken a Purcell Kórus és a korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar mellett kiváló szólisták közreműködésével, Vashegyi György vezényletével.

Az együttesek karácsonyi ajándéka, hogy december végéig a sorozatra szóló jegyeket és bérleteket 15 % kedvezménnyel lehet megvásárolni.

Kérdésünk: Kinek a színműve alapján írta Samuel Humphreys Handel Athalia című oratóriumának a szövegét? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe a teljes nevet írja!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a január 7-i koncertre.