Sándor, Ede

Évfordulók és bemutatók

2008.12.03. 00:00

Programkereső

Januárban indul a Purcell Kórus és Orfeo Zenekar Handel–Purcell–Haydn oratóriumbérlete a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Az első hangversenyre 2009. január 7-én kerül sor, ahol egy magyarországi bemutató is elhangzik.
6aff76f8-2aaa-4dd7-909a-d7431268c720

Már megszokhattuk, hogy Vashegyi György és együttesei minden évben különleges programmal örvendeztetik meg a közönséget és a szakmát – idén sincs ez másképp. A sorozat mindhárom koncertjén elhangzik magyarországi vagy újkori világbemutató: január 7-én Handel Athalia című oratóriumának magyarországi, március 19-én Purcell Timon of Athens és The Yorkshire Feast Song című ódáinak magyarországi, és május 14-én Michael Haydn Der Kampf der Buβe und Bekehrung című oratóriumának újkori világbemutatójára kerül sor. Ezen művek mellett további Purcell- és Haydn-művek csendülnek fel a koncerteken a Purcell Kórus és a korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar mellett kiváló szólisták közreműködésével, Vashegyi György vezényletével.

Az együttesek karácsonyi ajándéka, hogy december végéig a sorozatra szóló jegyeket és bérleteket 15 % kedvezménnyel lehet megvásárolni a Concert & Media jegyirodáiban (tel.: 1-222-1313), a Libri könyváruházakban, az ismert jegyirodákban és a helyszínen.