József, Bánk

Esterházy-karácsony

2008.12.09. 00:00

Programkereső

Az ünnepi hangulathoz illően kezdődik a karácsonyi időszak az Esterházyaknál, ahol koncert, adventi vásár és igazi adventi varázslat várja a Lackenbachi Kastályba és a Fraknói várba látogatókat.
59d0acc3-d84e-45ad-a42a-0dbd087489c8

December 7-én került sor az adventi koncertre, melyet a Kismartoni Haydnorchestra adott elő a Fraknói vár Luther pincéjében. Mozart, Haydn és Bach műveket játszottak Wolfgang Lentsch zenei vezetésével. A koncertbelépők árából összegyűjtött adományokkal a Cenacolo egyesületet támogatták, akik fiatalokat segítenek a drogfüggőségből kivezető úton.

Dcember 5. és 8. között került sor ismét az adventi vásárra a középburgenlandi Lackenbachi Kastélyban. Számos kiállító mutatta be kézműves munkáit, gazdag keretprogramok (gyermekjátszóház, bábszínház, felolvasások, kóruskoncertek), továbbá a kastély ünnepi fényei járultak hozzá a karácsonyi hangulathoz.

December 12 és 14 között a Fraknói vár másodszor ölt karácsonyi ünneplőt. Az Eszterházy Magánalapítvány által az adventi varázslat ismét a várba költözik. Nézni, csodálkozni és vásárolni: kézművestárgyak, fenyőfák, karácsonyfadíszek továbbá a karácsonyi sütemények és a forralt bor illata varázsolja a karácsonyi hangulatot az ünnepi díszekben pompázó várudvarba és a pincehelyiségekbe. Ehhez kapcsolódnak karácsonyi keretprogramok: gólyalábasok műsora, tűzshow valamint barkácsolás gyermekeknek.