Szilárda

Zenebábok premierje

2009.01.05. 00:00

Programkereső

Márkus Tibor jazz-, rock- és klasszikus elemekből épülő szvitje, a Bábszínház végre megszólal koncertteremben is. Három zenekari csoport jelenik meg a színpadon, mindegyik más stílus jellegzetességeit képviseli.
44ed7ea6-16f5-410d-b96a-7058d90acc1b

Az alapot mindvégig a rockos basszusgitár, dobok és ütőhangszerek adják, amely fölött klasszicizáló dallamok és jazz-improvizációk szólalnak meg. A zene sokrétű összetevői éppúgy mozognak a térben külön-külön, párban és csoportokban, mint egy színházi előadás szereplői. S hogy miért éppen Bábszínház? Mert ott a bábok, mint médiumok is beépülnek a színészek és a közönség közé. "Mindnyájan egy bábszínház részesei vagyunk. De nem mindegy, hogy mi irányítjuk a bábukat, mi vagyunk a bábuk, vagy csak egyszerűen a közönség soraiból szemléljük az előadást" – vallja művéről Márkus Tibor. A különleges jazzpremier január 19-én lesz a Fesztivál Színházban.

(2009. január 19. 19:30 Művészetek Palotája – Fesztivál Színház (Budapest) - Márkus Tibor: Bábszínház (hangversenytermi bemutató); km.: Márkus Tibor (zongora, szintetizátor), Elek István (szaxofon), Orbán Róza (fagott, szaxofon), Barabás Lőrinc (trombita), Almási Attila (harsona), Lakatos Ágnes, Urbán Orsolya (ének), Mits Márton (furulya, szaxofon), Mohai Tamás (gitár), Berényi Zsuzsa, András Tamás (hegedű), Haraszti Erika, Márkus Dávid, Nagy Réka, Berényi Eszter (cselló), Csuhaj Barna Tibor (bőgő), Máthé László (basszusgitár), Delov Jávor (dob), Jeszenszky György (dob, üstdob, ütőhangszerek), Péli Sipos Viktória, Varga Attila (tánc), Kecskés András (pantomim) - Hétfő Esti Jazz a Cadillac-kel)