Valér

Muzsikáló Cimborák – sok humorral

2009.01.12. 00:00

Programkereső

A Cimbora, a több évtizedes múltra visszatekintő, gyermekeknek szóló tévéműsor a nagy mesélő, Benedek Elek híres újságjának címét (és szellemét) kölcsönözte. A benne szereplő muzsikáló cimborák közül jó néhányan hivatásos zenészek lettek.
e2ce0aa3-2406-4fca-a7b0-25de132ba8f2

Közülük január 25-én 11 és 15 órától az énekes Brickner Szabolccsal, Oláh Vilmossal, a közreműködő zenekar koncertmesterével, illetve a cimborákkal annak idején is többször együtt dolgozó Vásáry Tamással találkozhat a közönség. Fellép még a 16 évesen tucatnyi versenygyőzelmet "begyűjtő" Szabó Ildikó gordonkaművész. Elhangzik Mozart Zenei tréfája, Vásáry Tamás kommentárjaival követhetjük nyomon a zenei humor különféle megjelenéseit egy-egy kisebb darabban. A hangversenyt a Duna TV rögzíti, a nézők pedig a színpadon megjelenő művészekről évekkel ezelőtt készült archív felvételeket is láthatnak.

(2009. január 25. 11:00 és 15:00 Művészetek Palotája – Fesztivál Színház (Budapest) - Muzsikáló Cimborák; km.: Brickner Szabolcs (tenor), Szabó Ildikó (gordonka), a Tóth Aladár Zeneiskola Ifjúsági Zenekara; hangversenymester: Oláh Vilmos; vezényel, zongorán kísér, és a műsort vezeti: Vásáry Tamás

Mozart: Falusi muzsikusok, K 522 (Zenei tréfa)
Dvorák: Az erdő csendje, op. 68 No. 5
Rosztropovics: Humoreszk, op. 5
Csajkovszkij: Változatok egy rokokó témára, op. 33
Donizetti: Szerelmi bájital - Nemorino áriája
Beethoven: A csók
Schubert: Szilviához)