Csilla, Noémi

Bölcsődal

2009.02.02. 00:00

Programkereső

Ezzel a címmel mutatják be február 20-án a Toldi Moziban Hajdú Eszter új filmjét, ami Mester Sándor gitárművész romániai turnéjáról szól. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a filmvetítésre!
6aeda0da-fbc7-4ffa-a89b-e0240cdd33f0

Mester Sándor - művésznevén MS3 - Közép-Kelet Európa legtöbbet koncertező gitárművésze. 2004-ben elhatározta, hogy eljuttatja a klasszikus zenét olyan helyszínekre, ahova egyébként nem jutna el. Ekkor kezdte el a 150koncert elnevezésű turnéját. Kis falvak kocsmáiban, iskoláiban, óvodáiban, művelődési házaiban, templomaiban ad koncerteket és beszélget az emberekkel. Hisz abban, hogy egy kőműves, egy villanyszerelő éppen olyan értő közönség, mint az elegáns koncerttermek elit közönsége. Sőt... Magyarországon és Romániában turnézik évek óta, a négyszázadik koncertet Bukarestben adta az Ady Endre Líceumban 2008 őszén - ezen a turnén járt ott stábjával Hajdú Eszter. Beszélgetések a mai klasszikus zenész létről és erdélyi sorsokról. Tabuk nélkül. Koncertek, francia barokk kamarazene, Bartók Gyermekeknek, reneszánsz lantzene, spanyol romantika és a Bölcsődal.

Kérdésünk: Mi a neve annak a zeneszerzőnek, aki Andres Segoviának ajánlotta a Douze Études (Tizenkét Etűd) című sorozatot? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe a teljes nevet írja!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a filmvetítésre.

(2009. február 20. Toldi Mozi (Budapest) 19:00 - Bölcsődal - filmvetítés; rend.: Hajdú Eszter)